Sunday, March 30, 2014

tamat sudah masters~

terima kasih atas sokongan smue pihak... dyena brrjaya menamatkan pengajian masters of science dlm biochemical engineering semalam... selepas ini dyena akan melanjutkan pelajaran dalam peringkat PhD di... JENG! JENG! JENG!!!!

national university of australia di melbourne. tarikh daftar 6 mei 2014...

doa'kan dyena berjaya...

Monday, January 13, 2014

berjuang!!!

3 bulan lagi sebelum tamat pengajian master of science in biochemical engineering... sory x dpt selalu update blog... doakan saya!

Thursday, November 29, 2012

BSc in Biochemical Engineering

dah habis final exam.... nex week ada convokation...  saya kini pemegang ijazah bachelors of science in biocemical engineering, minoring in applied biomolecular statistics & molecular biostoichiometry

x sangka rezeki ada di bumi kangaru... berjaya tamatkan degree dalam masa 1 1/2 tahun jer... kesusahan ambil 30-35 credit per semester berbaloi... skrg pointer 3.92... harap2 boleh dpt 3.95 overall lps dpt result sem nie....

lepas ni sambung masters kat university new south wales kat sydney...

semoga dipermudahkan

deena

Wednesday, August 10, 2011

kehidupan di brisbane, australia

ini kali kedua ke australia... sorry dh lamer x update blog...

hidup kat sini best gak...

maybe lepas ni dh x update blog sebab busy...

university of queensland mmg terbaekk.... :)

Tuesday, May 3, 2011

result sem 3

hai semua....
  • organic chemistry 2 A
  • nuclear physics 2 A+
  • biological studies for chemistry major A
  • discrete mathematics A+
  • stoichiometry 2 A+
  • analytical chemistry 1 A-

3 A+
2 A
1 A-

GPA: 3.98

btw sy akan ke sambung study di australia hujung bulan ni atas pencapaian cemerlang... dpt biasiswa....

Bachelor of science in Applied Biochemistry di University of Queensland brisbane

harap2 ini pilihan terbaik....


Tuesday, March 8, 2011

INTERN DI KL + TRANSFER KE TAYLORS SUBANG

saya dh start intenship di petalingjaya kl....

gaji RM2500+ sebulan...

sy dah beli kereta baru.... toyota venza...


dan sbb sy ada intern kat pj sy transfer lagi, kali ini ke taylor college subang...


best jugak hidup kat KL ni :-)

Wednesday, February 9, 2011

intern di kuala lumpur?????

nak ke tak nak? hmmm...............................


Saturday, January 22, 2011

SEMESTER 3 DI TAYLORS!!!!!!!!!!

cgpa saya utk 2 sem pertama di kolej shafira kuching 3.89, dan saya apply utk trnsfer ke taylors kuching dan saya berjaya!!!

sem 3 ni saya akan start belajar di taylors kuching. :-)

subjek2 utk sem 3

  • organic chemistry 2
  • nuclear physics 2
  • biological studies for chemistry major
  • discrete mathematics
  • stoichiometry 2
  • analytical chemistry 1

jumlah jam kredit: 23

harap2 boleh axcel =)

Wednesday, January 12, 2011

keputusan semester 2

Nuclear physics A-
Organic chemistry 1 A
philosophy of european wisdoms B+
Calculus 2 A
pengajian islam A+

GPA: 3.75



=)

Sunday, June 13, 2010

keputusan ujian

saya da dpt result....

quantum fizik A
calculus A
stoichiometry A-
chemistry B+
pengajian malaysia A-

saya bahgia... semalam saya duduk ngan nordin pegang2 kat taman sebelah kolej... bahagia sgt... dia belikan saya set alatulis sempena kejayaan saya dapat keputusan cmrlg....

Friday, June 4, 2010

nordin ~~~~

malam tadi nordin bukak baju dpn saya....

hensem glew.... badan dia ada bulu sikit....

saya suka... harap2 dpt kawin dgn dia

sebab dia sangat hensem...

berani bukak baju dpn org pula.....

:)

saya smpt pegang dada dia masa dia buka baju tu

besttttttt

:)

lepas tu dia merengus dan cium saya

:)

bahagia betul skrg.

Friday, May 28, 2010

kekasihku

habis juga periksa....

saya dah berpisah dgn kekasih sbb nak fokes dlm periksa....

tapi lps habis periksa hari tue sy dah kapel dgn sorg ni sy jumpa dia kat plaza kuching...

nama dia nordin... kte jmpe 2 jam je terus kapel... romantik kan....

i love you nordin... smuge berkekalan.... :) :) :)

Sunday, May 2, 2010

peperiksaan akhir sem 1 minggu depan

princhem 8-10 selasa
quanfiz 2-4 khamis
stoi 10-12 jumaat
calculus 4-6 jumaat
pengajian malaysia 6-8 jumaat


semoga saya dapat capai matlamat. bye

Wednesday, March 17, 2010

saya berjaya tepis cabaran~

ujian prtghn tahun untuk quantum fizik smlm....

senang je... x sgkt quanfiz boleh sng sgt...

blaja smpai lewat malam tp soalan kuar sng....

buat penat jew smlm tido kul 11... kalau tau sng tido awl sket... huhuhu....

da dpt markah kimia.... 87/100 walaupun smpat jawab 2 soalan je dari 10 soalan :) terimakasih miss suhana sbb sudi naikkan markah sy dari 13 ke 87 lps sy belanja kfc....

lagi 2 hari ada test calculus pulak...

wish good luck to me... and also my frenzzzzz..... =)

Tuesday, March 2, 2010

test kimia

erm.... kimia susah...

semalam test 1 utk principle of chemistry...

xdpt jwb sume soalan...

huuuu...

ada 10 soalan dpt jwb 2 je... yg len tggl kosong...

harap2 dapat markah lebih dari 50/100....

Wednesday, January 27, 2010

Akan jadi ahli kimia


SAYA BERJAYA~~~~~~~~~~~~~!!!!
Doakan saya berjaya dalam bidang nie~
Amin~

Sunday, January 17, 2010

Kesedihan~

sori la dh lamer tak updet blog, sbnrnye sy tgh sedeyh nie...

sy taget dpt 3.9 ke atas tapi keluar rizalt minggu lalu dpt 1.07 je... sedih sgt... nasib baik x dpt bawah 1... syg sgt nak tinggalkan rakan2... teman lelaki (cinta~)....

kasian ibu, dh keluarkan rm35000 utk sy, tapi sy tak dpt laskanakan tggjwap dgn baek...

tp sy tekad, sy cuba lagi.. smalam sy daftar kolej shafira... sy tukar kerier bidang sains...

saya pilih 3 opsyen...

1. kimia kuantitatif
2. stoikiometry
3. sains makmal dalam kimia

sy harap dpt masuk kolej ni dalam kemasukan pertama bulan 2 nie... sgt2 berharap xnak kecewakan ibu lagi... :(

bye~

Friday, December 25, 2009

~~~ucapan~~~

Selamat hari raya krishtian!!!!!!!!!!!!

Monday, December 14, 2009

Matapelajaran

Semalam saya perlu pilih subjec untuk semester 2
Antara pilihan saya~

  1. Matematik 1: Matematik Pengkomputeran Untuk Kelas Bawah MTE00011
  2. English 1: Bahasa Inggeris Asas Untuk Kelas Bawah (Tahap 0) ENG0110
  3. Seni Teknologi 84: Rekabentuk Wallpaper Untuk Windows XP ART6345
  4. Seni Teknologi 141: Seni Rekaan Mousepad ART2517
  5. Pengajian Kemanusiaan 37 (Seni Menaip 2): Penyelarasan Tangan HUM1143
  6. Pengajian Kemanusiaan 129 (Etika Sosial Internet 1): Yahoo Mesanggear dan Skyp HUM4822
  7. Bahasa Kembangsaan 9 (Bahasa Melayu Peribahasa): BME0015
  8. Pentadbiran Individu Terhadap Komputer 1 Bahagian Ekonomi: ADM0144
  9. Biologi Komputer BIK0001
  10. Etika Perkomputeran 22: Ethika Asas ETI0022
Saya pilih 3, 4, 5, 6 dan 9.

Harap dapat capai foflet semestar ini.

Bye.

Tuesday, December 8, 2009

Thanks you Caitilyn

Thanks you Caitylin McCann from the Skotland becuase give me learn to make my blog look beutifull. you teaches me to put the background preety so that people will feel happy read my blog. thank you so much. i love you. hope friendship forever always, ok? bye.

Monday, December 7, 2009

Berakhir sudah pertandingan

Yey dah habis dah pertandingan tadi.

Saya certia fasal pusingan kelayakkan dulu ye.

Pusingan pertama saya kalahkan Mata Utuvangi dari Nauru 157-149.

Pusingan kedua saya kalahkan Danisa Anakoro dari Micronesia 169-162.

Pusingan ketiga saa kalahkan Marisa de Vega dari Guatemala135-126 ingat dah nak kalah dah sebab markah rendah. Hihihi.

Pusingan kelayaakkan akhir saya kalahkan Natalie Finnessy dari Amerika Syarikat 184-177. Tak sangka dapat masuk peringkat kumpulan. :D

Peringkat kumpulan laksss...

Perlawanan pertama kalahkan Tszvetlana Varasakisnskova dari Rusia 203-197. Pertama kali catat mata atas 200.

Perlawanan kedua saya kalah kat Xia Xiauwen dari China 177-284.

Perlawanan ketiga saya kalah lagi pada Jyothi Dhevyashankar dari India 161-218.

Perlawanan keempat saya terus kalah pada Thuy Van Hong dari Vietnam 171-206.

Sedih sangat. Tapi tak apalah saya dah berjaya bawak nama Malaysia jauh ke peringkat kumpulan.

Tadi ada perlawanan akhir.

Lelaki, Andrew Roovers dari Kanada menang kalahkan Leonard Vassar dari Norway 532-468.

Perempuan, Oksana Skavronskina dari Uzbekistan kalahkan Prudence Savaii dari New Zealand. 504-495.

Dalam entri akan datang saya ceritakan tentang percutian di Peth. Bye.

Wednesday, December 2, 2009

Jalan ke Australia

Hai semua. Esok saya dan Puan Mahawa akan pergi ke Peth Australia untuk bertandiong dalam PERTANDINGAN SENI MENAIP ASEAN 2009. Pertama kali pergi keluar negara. Bestnya. Sebab tulah saya tak kemaskini blog ini sebab saya buzy. Paspot, barangan semua dh siap dh. Esok bertolka ke Peth pukul 3 petang. Doakan atas keselamatan saya di kapalterbang.

Perth! I will coming to a city Perth now!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, November 17, 2009

Nak sangat beli komputer riba

Teringinlah. Kawan-kwn sume dh aderr... sy sorg xdw...

haritu mse smpai apot kk ader snggh kedai kmpter kat situ, tgk2 la kmptr riba. yg plg murah rm2800. :(

sye skrg ada rm200, minggu dpn kalau kmpl skt2 blh beli dh. xsbr nyew!


komputer riba tunggulah akan kudptkn dirimu mnggu dpn!

Sunday, November 15, 2009

Bilik baru, rakan baru, dunia baru!

Hari ni stdnt junier msk, jadi kena pindh bilik. Utk sem ni, saya dpt hostel bru, jauh skit dari blok akademi, tapi best sbb cntk. romet sy ada 3 org. nama diorg ROHAISAH ABDUL HALIM (Sasha) dr sandakan, JARIYAH OSMAN (Jerry) dr Kinabtgn dan NORHAMIZATUN ZAKARIA (Myzza)

Best betul. Lepas ni ktorg nak makan tomyam kat warung che' ida. BYE!

Thursday, November 12, 2009

Amboi.

Dh lama tak kemas kini blog. Iye lah kan......... kat umah mane ada perkhidmatan intenet. nipun saya pegi kafe siber sematamata untuk kemas kini laman blog sy.

Sy skrg nk biasekn diri pakai bahse ringkas macm dalam handset sms. senang siket kannn??? Heeheehee.

Smlm sy jumpa kawan2 di melaka. jumpa norah, fyka, lynn, zheng liow, hawa, ikin, norhanis, jaspret dan hajar. best btl dpt makan dkt fudkot dtrn phlwn. sy makan nasi gorg ikan masin, norah mkn sup ikan dgn roti bawang, fyka mkn nasi gorg kg, lynn mkn kotiyau grg, zheng mkn daging cili (gerai cina), hawa mkn tomyam sifud, ikin mkn roti canai dgn smabl ikn bls, norhanis mkn mi sop. jaspret mkn cepati dgn roti planta manakala haja mkn nasi grg ptya.

sy tgk skrg kemain lg hajar, ikin dgn fyka. smlm diorg bwk skali bf diorg. sy jeles sbb bf sy masih kat pinangah, jual ikn. yelah nak kawin kan, kenalah kmpl duet byk2. hihihihihi

sbb tu la tjk harini amboi. sebab mcm amboi fyka ikin dan hajar, bwk bf ke?????????? hihihihihihi

lusa dh nak balik pinangah dh. tk sbr nk smbg smstr yg strsnye. rindu dgn puan alliza, cik shahidatul, pn yazmine dan pn brittany.

jumpe lg nnt! bye.

Monday, October 26, 2009

Habis sudah peperiksaan

Sudah habis peperiksaan akhir. Maaflah kerana tidak dapat berblog lama sudah. Alamak terkeluar bahasa Sabah. Huhu....

Walau periksa 2 hari saja, tapi agak susahlah soalannya. Semalam adalah kertas Penghargaan Tetikus & Papan Kukunci dan Seni Menaip, bolehlah jawab.

Tapi tadi kertas Mekanikal Perkomputeran dan Sejarah Elektronik Komponen dan Fungsi susah betul. Harap-harap boleh dapat purata nilai gred 4.00. :)

Sudah habis periksa bolehlah bertemu dengan yang tersayang~ esok akan ke Sankcuwari Orang Utan di Sepilok bersamanya. Bestnya.

Saya akan pulang ke rumah esok malam selepas pulang dari tengok orang utan. JUmpa di sana <3 id="gwProxy" type="hidden">

Tuesday, September 29, 2009

Patah tumbuh hilang berganti

saya dan S sudah takada apa-apa hubungan dah. Kami putus cinta semalam, sebab dia kata nak buat kenduri kahwin dekat dewan, tapi saya kata buat dekat rumah sahaja. Dia degil, jadi saya putuskan mahu putus. Selain itu, S kata saya nampak gemuk sikit, kena kuruskan sebelum kawin. Saya marahlah mana ada saya gemuk. Berat saya 65kg ini berat aidil. Dia nak saya kuruskan sampai jadi 40kg sebelum kawin pada 15 oktober depan. saya kata tak nak sebab ini adalah saya jangan siapa pun cuba merubah segalanya.

Tadi saya pergi shopping. Beli satu swetir adibas harganya RM65. Sekaliskala nak la jugak pakai pakaian berjenama. Bukan apa, nanti nak pakai jumpa yang tersayang~ kenalah berbelanja lebeh skeyt.



Cakap tentang yg trsyg saya sudah jumpa kekasih baru malam tadi. Namanya Isham Termizi datang dari Sunda, Serawak. Umurnya 46 tahun kerja sebagai pembantu menjual ikan di pasar malam Jalan Perpaduan dekat tepI sungai Pinangah. Dia suruh panggil dia Mizie, org lain panggil dia Sham.

Saya sayang kamu, Mizie. :)

Saturday, September 26, 2009

Telefon bimbit baruku~ <3

2007-26 Sept 2009

Siemens C25


Bermula 26 sept:

Nokia tigatigasekupang HAHAHAHAHA Lucunya
nokia 3310

dibelikan oleh S, secondhends harga: RM550

sayang S :)

Thursday, September 24, 2009

Impianku tercapai~

Seronoknya malam tadi.

Saya dan S berpegangan tangan di belakang hostel Angsana.........

S memeluk saya dan memegang badan saya, dan dia menyuruh saya memegang badannya dan mengusap kakinya jua.

Saya amat bahagia

Tetapi paling membahagiakan adalah apabila

S ajak menikah bulan depan

Saya setuju kerana saya yakin S akan menjadi suami yang baik. Walaupun baru dua minggu bertemu S, saya sudah dapat agak bahawa S akan menjadi suami saya. I love you S.

Nanti saya akan bagitau bila tarikh nikah dan kenduri. Bestnya!

Wednesday, September 23, 2009

Mungkinkah kunci hati ini telah dimiliki oleh seorang jejaka? Ku harap mangga hati ini akan dibuka oleh....

S....

Aku cinta padamu, ku harap kau mencintaiku jua. Kau lah jejaka idaman kalbuku................

Seronoknya akan bertemu S di belakang hostel malam esok pukul 12:30 malam. Berdua-duaan bersama S adalah detik terindah di Sabah~

S, ku rindu pelukanmu setelah seminggu tidak berjumpa kerana cuti raya!

Kekasihmu,
Dyna~ ***

Featured Post